Despre Poiana Brasov

Istoria pe scurt: Infintata in 1895, Poiana Brasov deservea ca loc turistic pentru Brasov. Prima cabana a fost construita in 1904. In 1906 Poiana Brasov a fost recunoscuta ca statiune de iarna si trei ani mai tarziu se desfasurau primele competitii de iarna. In 1951 au tinut loc jocurile internationale de iarna a studentilor. In zilele noastre Poiana Brasov seamana mai mult cu un mic orasel avind hoteluri luxoase si restaurante bune.

Poiana Braşov este o staţiune specifica sporturilor de iarnă fiind cea mai renumita din Romania, dar si o atracţie turistică cu renume internaţional. Dispune de pârtii de ski cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, baruri şi restaurante. Cazarea este asigurată în hoteluri de lux, pensiuni, vile sau cabane. Din 2012 partiile de ski au fost dotate si cu tunuri de zapada, pentru o mai buna calitate a zapezii. De asemenea, în Poiană se află o staţie de ambulanţă, pompieri şi una de poliţie precum şi un oficiu poştal.

 

Pârtiile de schi din Poiana Brașov

R&J scoala de schi din statiunea Poiana Brasov , partii de schi Poiana Brasov

După extinderea domeniului schiabil din Poiana Brașov din anul 2010, turiștii au la dispoziție 7 pârtii de schi, cu o lungime cumulată de 24 de km întinse pe o suprafața de aproximativ 80 de hectare. În Poiana Brașov se poate schia pe pârtii cu toate gradele de dificultate: de la foarte ușor – pentru inițierea copiilor – până la pârtii cu grad ridicat de dificultate.

1. Pârtia Lupului

partia lupului poiana brasov postavaru www.skipro.ro

 

 

 

 

 

Este o pârtie dificilă, având lungimea de 2860 de metri și o diferență maximă de nivel de 765 de metri. Accesul pe pârtia Lupului se poate face folosind:

 • „Telecabina mare” – se pleacă pe pârtia Kanzel spre stația de sosire a telegondolei și apoi în stânga spre pârtia Lupului
 • „Telecabina mică” – urmând același traseu ca mai sus
 • „Telegondola” – intrare direct pe pârtie, în stânga telegondolei

Se mai poate folosi și telescaunul care pleacă de la jumătatea pârtiei Drumul Roșu, sau dacă se schiază doar la baza pârtiei, se poate folosi telescaunul Lupului.

2. Pârtia Sulinar

poiana brasov partia de ski sulinar - canal

 

 

 

 

 

Este o pârtie pentru schiorii de nivel mediu având o lungime de 2500 de metri si o diferență maximă de nivel de 650 de metri. Accesul pe pârtia Sulinar se poate face folosind:

 • „Telecabina mare” și „Telecabina mică” pentru acces în partea superioară, plecând din pârtia Kanzel
 • „Telegondola” – se pleacă pe pârtia Drumul Roșu și se intră pe Sulinar în zona lacului

Din pârtia Sulinar se poate intra înapoi pe Drumul Roșu și se poate ajunge și la baza pârtiei Bradul folosind noua legătură disponibilă de la extinderea care a avut loc în anul 2010.

3. Pârtia Drumul Roșu

partia drumul rosu din poiana brasov R&J Ski School - Ski Rental

 

 

 

 

 

Este cea mai lungă pârtie de schi din România măsurând aproximativ 5600 de metri și având o diferență de nivel maximă de 650 de metri. Pârtia are un grad ușor de dificultate și are legături cu aproape toate celelalte pârtii din Poiana Brașov. Accesul la pârtie se face folosind:

 • „Telecabina mare” sau „Telecabina mică” – se pleacă pe pârtia Kanzel și se intră pe Drumul Roșu în zona stației de telegondolă
 • „Telegondola” – cu acces direct pe pârtie

4. Pârtia Ruia (Sub Teleferic)

partia de ski ruia, drumul rosu, doamnei si lacul artificial pentru zapada artificiala poiana brasov

 

 

 

 

 

Pârtia Ruia este o pârtie cu grad ridicat de dificultate, destinată schiorilor cu experiență. Accesul pe pârtie se face direct de la stația de telegondolă sau cu acces din pârtia Kanzel, dacă se folosește „Telecabina Mare” sau „Telecabina Mică”.

Ruia are o lungime totală de 1035 de metri si o diferență maximă de nivel de 650 de metri.

5. Pârtia Kanzel

partia kanzel poiana brasov www.skipro.ro

 

 

 

 

 

Are o lungime de 450 de metri și are ca punct de plecare stația de la „Telecabina Mare”, fiind practic pârtia de legătură între stația de telecabină și celelalte pârtii.

6. Pârtia Bradul

partia bradul poiana brasov , ski pe nocturna cu R&J ski school

 

 

 

 

 

Este cea mai populară pârtie de schi în rândul începătorilor, fiind și singura pârtie dotată cu instalație de nocturnă. Pârtia este deservită de o instalație de teleschi și este de cele mai multe ori foarte aglomerată. Începând cu sezonul 2013-2014, exista si un snow park , dotat cu o banda rulanta pentru urcare.

Pârtia are o lungime totală de 465 de metri și o diferență maximă de nivel de 80 de metri.

7. Pârtia Stadion

poiana brasov partia de ski stadion www.skipro.ro

 

 

 

Este cea mai ușoară pârtie din Poiana Brașov, destinată copiilor și celor care se urcă pentru prima oară pe schiuri sau pe placa de snowboard. Este locul ideal pentru a deprinde mișcările de bază și pentru a exersa urcatul cu teleschiul. Are o lungime de doar 325 de metri și o diferență de nivel de 30 de metri.

Aici poti afla  care este intervalul orar de funcționare al telefericelor din Poiana Brasov

program instalatii transport pe cablu poiana brasov

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonamente / Cartele ski  preturi  valabile pentru sezonul de iarna 2016-2017

Tip abonament / cartela

Adulți  &  Copii ( 6-12 ani )

10 zile din sezon ( consecutive sau nu ) =  Preț: 1000 LEI  &  Preț: 600 LEI

6 zile = Preț: 550 LEI  &  Preț: 280 LEI

5 zile = Preț: 480 LEI  &  Preț: 250 LEI

4 zile = Preț: 400 LEI  &  Preț: 210 LEI

3 zile = Preț: 330 LEI  &  Preț: 170 LEI

2 zile = Preț: 230 LEI  &  Preț: 120 LEI

1 zi =  Preț: 145 LEI  &  Preț: 80 LEI

20 ore din sezon ( timp minim 1h ) = Preț: 480 LEI  &  Preț: 250 LEI

De la ora 11:00 = Preț: 110 LEI  &  Preț: 65 LEI

De la ora 13:00 = Preț: 80 LEI  &  Preț: 45 LEI

De la ora 14:00 = Preț: 60 LEI  &  Preț: 35 LEI

4 ore ( din momentul cumpărării ) = Preț: 100 LEI  &  Preț: 60 LEI

 

telecabina kanzel -poiana-brasov www.skipro.rotelegondola poiana brasov la 3 minute de centru de inchirieri R&J Ski School - Ski rental

 

 

 

 

 

telescaun ruia - lupului poiana brasov www.skipro.rotelegondola-poiana-brasov www.skipro.ro

 

 

 

 

 

 

Puncte necesare pentru folosirea transportului pe cablu pe diferite tipuri de instalatii

Telecabina Capra Neagră = 6 puncte
Telegondola Postăvarul    = 6 puncte
Telecabina Kanzel              = 5 puncte
Telescaun Ruia                    = 4 puncte
Telescaun Lupului              = 3 puncte
Teleschi Bradul                   = 2 puncte
Teleschi Ruia                       = 2 puncte
Teleschi Stadion                 = 1 punct

Indiferent de perioada pe care doresti sa o petreci  în Poiana Brașov, ai mereu posibilitatea de a alege  metoda  de relaxare , mișcare și distracție. Ai ocazia să alegi dintr-o gama variata  de sporturi, să te aventurezi în drumeții la pas sau pe bicicletă și să te bucuri de  numeroasele restaurante, cu specific romanesc si international,  precum și de centrele de relaxare. Bucură-te de oportunitățile pe care ți le oferă Poiana Brașov, avand un sejur de neuitat !

Schi & snowboarding

Poiana Brasov Ski School Ski Rental with professional ski instructorcursuri de snowboard cu R&J snowboard school din Poiana Brasov

 

 

 

 

 

Odată cu inceperea sezonului de iarna aici vei descoperi  intreg domeniul schiabil cu pârtii  de schi  cu diferite grade de dificultate. Daca esti incepator in ale schiului sau amator si nu ai echipamentul tau, aici ai numeroase posibilitati de a inchiria echipamentul necesar atat pentru schi cat si pentru snowboard. De asemenea  poti apela la instructori de schi  pentru a descoperi acest sport minunat , pentru a-ti imbunatati tehnica,  cat si de a te ghida pe cele mai frumosae si bune partii.

 www.scoalaski.ro

pirtia de ski bradul poiana brasov

 

 

 

 

 

Partia Bradul este perfecta pentru cei novici si incepatori datorita celor doua nivele de inclinatie , care te ajuta si te  pregateste pentru ceea ce este mai frumos, coborarea de pe masivul Postavarul . Daca esti avansat poti folosi pentru a urca pe Postavaru una din cele doua telecabine sau gondola, de unde ai parte si de peisaje foarte frumoase.

 

Patinoarul

Patinoar Poiana Brasov -FOTE-Poiana-Brasov-15patinoar Poiana Brasov

 

 

 

 

 

Pantioarul este construit la ultimele standarde  si omologat odata cu organizarea Olimpiadei de Tineret  FOTE 2013.

Programul Patinoarului Olimpic Poiana Brasov:

Tarife:

   • închirieri patine – 15 lei/serie
   • intrare copii     –   5 lei/serie
   • intrare adulţi    – 10 lei/serie

Relaţii la tel:  0268 262 309 sau 0268 262 355

 

ECHITATIE

centrul-de-echitatie-poiana-brasov

 

 

 

 

 

Centrul de Echitatie din Poiana Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Poiana Brasov pune la dispozitia turistilor renumitul Centru de Echitatie, situat in nordul statiunii, in apropiere de Cabana Junilor. Centrul dispune de un grajd cu o capacitate de 26 cai,(din rasa gidan, hutul si lipitan) cu toate anexele necesare, de un manej (70×50 m) si de un teren de sport multifunctional.

Turistii pot sa apeleze la sfaturile unor instructori calificati care sa-i initieze in arta calariei. Aici se poate inchiria si echipamentul necesar practicarii acestui sport, iar pentru incepatori sunt organizate cursuri de calarie cu o durata de 6 zile. De asemenea, se organizeaza plimbari de agrement calare, plimbari cu carute cu coviltir, cu calesti, trasuri si sanii. In cadrul centrului sunt prezentate la cerere, demonstratii de calarie.

De o deosebita apreciere se bucura excursiile calare pe urmatoarele trasee:

   • Centrul de echitatie – Cabana Junilor – Stana Turistica – Spinarea Lunga – Cabana Aviatorilor.
   • Centrul de echitatie – Cabana Junilor – Vila Ruia cariera – Poiana lui Branca – Valea cu Apa – Pietrele lui Solomon (popas).
   • Centrul de echitatie – Cabana Junilor – Vila Ruia cariera – Groapa lui Simon – Crucul Mare – Cabana Postavarul.
   • Poiana Brasov – Bran.
   • Poiana Brasov – Tampa.
   • Poiana Brasov – Rasnov – Cabana Cheia – Cabana Trei Brazi – Timisu de Sus – Cabana Postavarul – Poiana Stechil – Centrul de echitatie.

 

TENIS DE CAMP

tenis de camp in poiana brasov www.instructor-ski.ro

 

 

 

 

 

Pentru impatimitii sportului, una dintre cele mai placute posibilitati de relaxare si petrecere a timpului liber, intr-un mod „activ”, este jocul de tenis. La doar cateva sute de metri de centrul de inchirieri R&J Ski School  gasiti terenuri de tenis nou amenajate, disponibile tot timpul anului, cu zgura de cea mai buna calitate si punandu-ti la dispozitie echipamente moderne.

Indiferent daca esti doar incepatar sau deja bun jucator, un instructor profesionist este acolo doar pentru tine, entuziast si gata sa iti dezvaluie toate tainele „sportului alb”.

 

PARADISUL ACVATIC din  Brașov

paradisul acvatic Brasov

 

 

 

 

 

Conceput ca un complex de sanatate, Paradisul Acvatic Brasov ofera o gama variata de servicii adaptate nevoilor si dorintelor fiecarui client: piscina, bazin de inotsala de fitnesaqua-gym si teren de fotbal.

Mereu sanatatea este legata de relaxare; oferta de relaxare de la Paradisul Acvatic este alcatuita din: bazine de relaxaresauna finlandezabio-saunasauna umedagrota de relaxarehidromasajdusuri cervicalejacuzzi si massaj – un pachet diversificat de servicii care va pot oferi clipe de rasfat.

Indiferent de motive suntem mereu dornici de distractie, pentru acest aspect Paradisul Acvaticva pune la dispozitie: pe langa piscina si bazinele de relaxare, tobogane cu apatrambuline pentru sarituridusuri rustice si teren de volei pe nisip.

Pentru cei mici, Paradisul Acvatic dispune de spatiu special amenajat in care se gasesc: piscina cu apa caldatobogane si un loc de joaca pentru copii.

Dotarile si diversitatea complexului sunt intregite de serviciile de infrumusetare: solarii si cosmeticacursurile de inot organizate in cadrul complexului, restaurante, terase si magazin. Pentru un maxim de comfort veti gasi la receptie papuci si prosoape de inchiriat. Pe toti cei dornici de distractie si relaxare la soare, stranduri si piscine, Paradisul Acvatic Brasov va asteapta cu drag.

Contact Paradisul Acvatic Brasov:
» B-dul Grivitei. nr. 2F-2G, Brasov
» Telefon: 0268/440.070
» Email: receptieparadis@yahoo.com
» Webaddress: paradisulacvatic.ro
» Program Paradisul Acvatic: L: 14:00-20:00; Ma-V: 11:00-22:00; S-D: 10:00-22:00.